woensdag 12 januari 2011

kastje behangen


Nog een oud kastje op zolder staan?? of kijk eens bij de kringloop, daar staan vaak oude saaie kasten die wel n opfris-beurtje kunnen gebruiken voor ze bij jou in de huiskamer kunnen verschijnen. Een simpele manier met groots effect is je kastje met behang bewerken.
Schuur het kastje licht op, dit omdat de lijm dan beter kan intrekken. verf eventueel van te voren in gewenste kleur. Je kunt in principe gewoon behang-plaksel nemen, het liefst de sterke versie.
Nu even bedenken wat je wilt behangen. Je kan de lades bijvoorbeeld een behangetje geven en de rest van de kast schilderen, ook mooi met kalkverf of gewone latex voor mat effect. Behang kun je overal vinden, pip studio heeft bijzonder leuke soorten in de collectie maar bij de bouwmarkt is ook veel te vinden. Heb je maar kleine stukken nodig?? Vraag eens bij schilder of behang-winkel of je wat oude behang boeken kan krijgen, deze worden meestal weggedaan en je kunt op deze manier goedkoop je kastje pimpen. Snijd de behang keurig op maat, zorg voor scherp stanleymes, mocht je na het opplakken nog n randje over hebben kun je ditr gemakkelijk wegsnijden. Het is ent als met gewoon behangen op de muur eigenlijk. Bekijk wel altijd eerst even de ondergrond van je meubel, is dit van echt hout of fineerlaag?? Dit in verband met lijmen, als het fineer is kun je beter spuitlijm gebruiken.
Als je kast klaar is kun je nog wat opbergdozen(schoenendoos) bekleden met overgebleven behang voor leuke combinaties, ook lampenkappen kun je met behang bewerken, als je de bestaande stof eronder laat zitten let dan op dat dit niet doorschijnt door je behang als de lamp aan staat. Veel knutselplezier





1 opmerking:

  1. Dat van dat spuitlijm wist ik niet. Je kunt ook voor fineer of kunsstof Perfax behangrandenlijm gebruiken. Zie mijn blog: http://lauratipt.blogspot.com/2013/01/zelfmaakidee-sloophouten-garderobekast.html

    BeantwoordenVerwijderen

 
^

Powered by BloggerDorresteijn Design by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License