maandag 31 januari 2011

lekker slapen


Eigenlijk is je slaapkamer een van de belangrijkste vertrekken in je huis. Je komt er, als het goed is, tot rust en kunt er heerlijk relaxen en ontspannen na een dag vol energie en arbeid. In je slaapkamer kun je je terugtrekken en even helemaal tot jezelf kunt komen.

En nu.. lekker slapen!!

De inrichting van een slaapkamer is heel persoonlijk. Waar de een een oase aan regelmaat, rust en reinheid vereist en de hele kamer sober en sereen wit houdt, kiest de ander voor een bloemig behang of barokke meubels en heftige kleuren.

Romantische slaapkamer De romantische slaapkamer is nog altijd populair. Je kunt daar natuurlijk weer je eigen draai aangeven. Zachte pasteltinten, frivole kussenhoezen en bloemetjesbehang. Dit kan natuurlijk in een heel modern jasje gegoten worden. Items uit de natuur zijn deze winter nog steeds erg in trek, en doen het zeker goed in de slaapkamer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bladmotieven of wilde bloemen op het behang.

Met je beddengoed kun je gemakkelijk de sfeer veranderen. In de winter maakt het zomerse bedlinnen plaats voor mooie wollige plaids, je vier-seizoenendekbed draait op volle toeren en qua kleur kun je wat diepere warmere kleuren toevoegen. Rood, donkerpaars en bruintinten zijn prima te combineren met de zachte pastelkleurtjes. Ook aardetinten zoals grijs en taupe, geven je winterkamer een aangenaam gevoel.

Persoonlijk tintje Om een extra persoonlijk tintje toe te voegen kun je een antiek kastje of kuifbed aanschaffen. De romantiek spettert als vanzelf de slaapkamer in.

Neem in plaats van de standaard nachtkastjes eens houten krukjes naast je bed. Of schilder je oude kastjes eens in een ander kleurtje, ook leuk om met behang op te fleuren, je kast is weer als nieuw. Neem gelijk de lampenkappen onder handen en doe er eens andere kapjes op of pimp ze met linten, etc.

Vergeet ook de planten niet in je slaapkamer. De fabel dat planten niet in een slaapkamer mogen is allang achterhaald. Het hoeft geen oerwoud te worden, maar een paar stevige groene jongens voor je raam brengt leven in de slaapkamer.

Wil je een persoonlijk stylingsadvies voor je slaapkamer? Stuur een mail naar info@dorresteijndesign.nl, en wie weet behandel ik jouw vraag in mijn volgende column.


www.dorresteijndesign.nl

www.cabauwsekaatje.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
^

Powered by BloggerDorresteijn Design by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License