donderdag 4 november 2010

vallende blaadjes en andere herfstperikelen


ik veeg me werkelijk suf, die enorme kastanjeboom raakt gewoon nooit leeg..eerst al die honderden prachtige kastanjes die met vele tegelijk naar beneden stortten, overal manden en schalen vol gezet met deze leuke herfstvruchten, maar die bladeren, dat is wat minder. al glijdend naar de brievenbus vervloek ik de kastanjeboom zo af en toe..
Maar goed, dit geeft ook wel de charmes van het herfstseizoen, de aanloop naar sfeervol december met sint, kerst en oud & nieuw.. In de winkels zie je de kerstshows al langzaam verrijzen, de thema's en kleurstellingen zo mogelijke nog mooier dan voorgaande jaren blinken je tegemoet. Wees dan maar eens zo sterk om je karretje leeg te laten, ik kan de verleiding niet weerstaan in het tuincentrum er toch alvast wat glimmende takken en fonkelende kerst-decoraties in te mikken. En die verlichting staat altijd leuk, ook al is het nog lang geen 25 december toch.. Een simpele versiering van je eettafel is te maken met een paar simpele takken uit het bos (of dat zelfde tuincentrum..) bevestig dit met stevig touw of kettingen aan je plafond boven de tafel, heb je twee lampen hangen dan kan je dit gemakkelijk tussen de lampen ophangen. Vlecht nu een slinger kerstlampjes erdoor, let dus op een stopcontact of gebruik verlengsnoer. vervolgens kun je de tak volhangen met herfstdecoraties zoals eikels, bladeren, linten spinnenwebben etc etc, of je hangt er alvast kerstspulletjes in; glazen pegels, fluwelen harten, linten kettingen, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Na de kerst is de tak nog steeds een prachtige versiering boven je tafel, wel eens gedacht aan ouderwets keukengerei?? of brocante kop en schotel die je vast lijmt aan elkaar en met lint of haakjes aan de tak hangt?? Ga los met houten lepels, stampers, raspen, deegrollers..
In de kinderkamers heb ik deze takken ook gemaakt, boven de burootjes van onze kids hangen roze, witte en naturel gekleurde takken met allerhande artikelen er in, de jongste heeft een oerhollandse kamer en daar hangen dus koeien, kaas, delfstblauwe molens et cetera in, zoon 2 is van het leger en daar heb ik een batterij camouflage spullen in gedaan en onze dochter is een echte pink lady, glitter en glamour in de tak.. de kerstverlichting hangt er eigenlijk altijd in want dat geeft zo'n gezellige sfeer in hun kamers.. Ik stop nu gauw met deze column zodat u snel aan de slag kunt. Een fijne tijd alvast.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
^

Powered by BloggerDorresteijn Design by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License