donderdag 15 december 2011

In het glaasje kijken

In het glaasje kijken

Met de storm en zwiepende regen tegen de ramen is het des te fijner het binnen aangenaam warm en gezellig te maken. In deze donkere dagen zijn ook de kerstlampjes een welkome bron van licht en gezelligheid. Maar de topper op sfeerlicht gebied blijft toch wel kaarslicht. Je word lekker rustig als je in de vlammetjes staart en als je ook nog eens geurkaarsen gebruikt ruikt je huis heerlijk naar kaneel of vanille.

Waxinehouders, windlichten, kandelaars, er is veel verkrijgbaar wat betreft kaarsen.  Kaarsen in glas geeft een prachtige schittering en is bovendien wat veiliger, zeker met jongere kinderen.

Heb je nog wat oude mooie wijnglazen in de kast staan? Of neem anders even n kijkje in de kringloopwinkel waar genoeg verkrijgbaar is op glasgebied. Zoek een mooi exemplaar uit, op een voet is heel sierlijk, en maak een groepje bij elkaar voor de juiste compositie, hoog, laag, helder of kristalglas, net wat je aanspreekt.  Je kunt een simpel glas ook een beetje pimpen. In de hobbyzaak of handwerkwinkeltjes kun je genoeg leuks vinden om het glas mee op te leuken. Cameevormpjes zijn helemaal hip momenteel en geven een romantisch lieflijke uitstraling. Ook mooie kralen of edelstenen zijn leuk om te gebruiken. Zelf heb ik 2 ovaalvormige cameebroches gebruikt. Er op gelijmd met speciale lijm waarmee je op glas kunt lijmen.  Als dit goed gedroogd is lijm ik er nog n slingertje heel kleine kraaltjes omheen voor extra feestelijk effect. Straks met het kerstdiner zet ik de glazen her en der op tafel met n waxinelichtje en is de sfeer gelijk goed. Ook mooi om n aantal glazen bij elkaar op een dienblad of onderbord te zetten.

Fijne feestdagen!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
^

Powered by BloggerDorresteijn Design by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License